ΚΤΗΜΑΤΑ ΓΑΜΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΑΜΟΥ - ΓΑΜΟΣ - GAMOS

 

 

Δικαιολογητικά για ένα γάμο στο Δημαρχείο

Γάμος σε Δημαρχείο, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Εάν αποφασίσατε πως θέλετε ο γάμος σας να γίνει στο δημαρχείο, τότε θα πρέπει να συγκεντρώσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

• Αναγγελία του γάμου σε εφημερίδα, όπως ακριβώς γίνεται και στον θρησκευτικό γάμο.

• Άδεια γάμου. Για την έκδοσή της χρειάζονται τα πιστοποιητικά γεννήσεως του ζευγαριού, μια υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 που θα βεβαιώνει την κατοικία στο δήμο σας και πως δεν υπάρχει πρόβλημα για την τέλεση του γάμου, το απόκομμα της εφημερίδας με την αναγγελία του γάμου σας και τέλος το παράβολο από την εφορία.

• Αν ένας από του δύο είναι αλλοδαπός θα πρέπει να καταθέσει στο δήμο μία πιστοποίηση ταυτότητας μεταφρασμένη και επικυρωμένη απο το Υπουργείο Εξωτερικών.

• Αν πρόκειται για δεύτερο γάμο, θα πρέπει να καταθέσει και το έγγραφο διαζυγίου και το ειδικό έγγραφο της Αρχιεπισκοπής. Στην περίπτωση που ο διαζευγμένος είναι αλλοδαπός θα πρέπει το έγγραφο να είναι μεταφρασμένο και επικυρωμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών.

• Ανεξάρτητα από την κατοικία σας, μπορείτε να επιλέξετε όποιο δημαρχείο ή κοινότητα θέλετε για το γάμο σας, κάνοντας μια υπεύθυνη δήλωση και μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα τα προσκομίσετε στο δήμο.

Image

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ...